Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúra és reális célkitűzés

Fogyókúra és reális célkitűzés

A fogyás lehet, hogy nehéz, de nem lehetetlen.
Ha próbálunk lefogyni, az szorongóvá és frusztrálttá tehet bennünket. Még rosszabb, ha azt hisszük, nem fogyunk eleget. A megfelelő hozzáállással túltehetjük magunkat a fogyással kapcsolatos problémákon.
A mozgás a mi egészségünk érdekében kell hogy történjen. Sokan úgy érzik, hogy az edzés egyfajta önbüntetés. Mivel szinte senki nem szereti büntetni magát, ebből gyakran egyenesen az következik, hogy egy idő után felhagyunk vele. Ezért kellene megváltoztatnunk ezt a negatív hozzáállást, és motiválnunk magunkat, hogy rendszeresen mozogjunk.
A legjobb, ha jutalomként fogjuk fel a tornát, nem pedig büntetésként, hiszen a testnek szükséges a mozgás ahhoz, hogy egészséges maradjon. Még akkor is, ha sokat dolgoztunk, lehet, hogy a testünknek jól esne a felfrissülés, és mi is megfigyelhetjük, hogy ilyenkor általában könnyebbnek érezzük magunkat.
Ne legyenek túlzott elvárásaink!
Hírességeken sokszor azt látjuk, hogy milyen jó alakjuk van, de azt elfelejtjük, hogy azt az alakot ők sem egy éjszaka alatt érték el, hanem folyamatosan dolgoznak magukon, tehát több edzőjük is van, így időről időre akár máshogy is néznek ki. Ne legyenek azonban irreális elvárásaink a saját testünkkel szemben.
Tűzzünk inkább ki megvalósítható célokat. Ne felejtsük el, hogy senki sem lehet tökéletes, és időbe telik, amíg elérjük a kitűzött célt. A leginkább arra lenne érdemes koncentrálnunk, hogy fittebbek legyünk, nem pedig arra, hogy valakiére hasonlítson az alakunk. Minél fittebbek vagyunk, annál jobban nézünk ki, de ezért kitartóan meg kell dolgoznunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás