Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúrák 5. rész

Fogyókúrák 5. rész

A fogyókúrás sorozatom befejező része, ami kimaradt az éjszakai elküldések során:

Egyszer úgy gondoltam, hogy sorba szedem, milyen fogyókúrás módszerek léteznek, amiket érdemes is lenne kipróbálni!
A felsorolásba az alábbi módszerek kerültek bele, amely lista csöppet sem teljes, de ennyi bőven elég volt, hogy lássam, a fogyókúrára kimeríthetetlen az ötletek tárháza.

• Szétválasztó diéta, elválasztó diéta
• Testkontroll, testkontroll diéta – Testkontroll könyv

Szétválasztó diéta, elválasztó diéta

A szétválasztó diéta nagyon hasonló a testkontroll diétához és a 90 napos diétához, ezért ezt nem nagyon részletezném most.

Testkontroll, testkontroll diéta – Testkontroll könyv

Harvey és Marilyn Diamond “Testkontroll” (eredeti címe “Fit for Life”) című könyve alapján.
A testkontroll diéta lényege, hogy az ételek megfelelő kombinációban fogyasszuk. Nem kell kalóriát számolni vagy kevesebbet enni, elegendő, ha megtanuljuk, hogy ételeinket milyen összeállításban érdemes fogyasztani, hogy összhangban legyenek a természetes emésztési folyamatokkal.
Magas víztartalmú ételeket kell enni, az ételeket megfelelően kell társítani, üres gyomorral együnk gyümölcsöt, napi ciklus követése (pl: 12-20 óráig evés).
Vegyük sorjába a dolgokat. Szóval é pl a sült krumplit sajttal töltött pulykamellel nem ehetnék, mert nem jó kombináció, viszont kovászos uborkát vaníliafagyival igen, mert az jó kombináció? Magas víztartalmú ételeket kell ennem, imádom a görög dinnyét és minden nap meg is ennék belőle 1 kilót, de biztos hogy pelenkázni kéne, mert nem bírnám bent tartani azt a sok folyadékot. az üres gyomorral gyümölcsöt, az jöhet. A napi ciklus viszont kicsit megrémiszt. Semmi reggeli 12-20-ig zaba, aztán este 20 után semmi kaja, és mi van, ha délután el kell mennünk, nem tudok enni, és 20-ra érek haza? Akkor egész nap semmit se eszek? Sajnos eléggé nehéz betartani ezeket a korlátokat, amikor az embernek nincsen két egyforma napja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás