...Az élesztővel készült, illetve magvas kenyerek, péksütemények szintén allergizálóak lehetnek, helyettük zab, korpa, búza, kukorica, rizs és árpa felhasználásával készült terméket vegyünk. A fenti élelmiszerek nem minden parlagfű allergiásnak okoznak...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) árpa lelki okai fórumhoz témák:
Italporok a fogyásért
...éhségérzet. Ásványi anyagok és rostok ugyanígy felfedezhető az italporokban (fajtától függően), a minél hatékonyabb zsírégetés érdekében, elkerülve az éhségérzetet. És vannak mesterséges hozzávalókat nélkülöző, tisztán növényi alapú porok is (árpa...
Érdekel a cikk folytatása? »A Peszach, vagy elkerülés
A zsidó zarándokünnepek egyike a Peszach. Egy hét napig tartó, igen összetett vallási ünnepről van szó. Ugyanis amellett, hogy ünnepe a tavasznak, az árpa kalászba szökkenésének, ekkor emlékeznek meg az...
Érdekel a cikk folytatása? »Kezdődjék a fogyókúra! Elkülőnitett étrend.
...Szénhidrátok: minden gabonaféleség. Búza, rozs, árpa, zab, tönköly stb. Gabonatermékek: teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszere. Ezenkívül burgonya, kelkáposzta, száraztészta. A rántani való ételeket teljes kiőrlésű gabonából készült morzsával, dióval vagy...
Érdekel a cikk folytatása? »Lisztérzékenység
Megközelítőleg 1500 ember közül egy szenved lisztérzékenységben, más néven cöliákiában. A betegségért a gabonafélék (búza, rozs, árpa, zab) egyik összetett fehérjéjével, a gluténnal szembeni érzékenység a felelős. Gyermekeknél és felnőtteknél...
Érdekel a cikk folytatása? »Állategészség védelem: A proteázinhibitorok
Az aratást követően (az utóérés idején, egy-két hónapig) a búza, az árpa, a kukorica szemtermése is tartalmaz aktív proteázinhibitort. A proteázinhibitorok egy része hőérzékeny, más részük hőstabil, ezért hőkezeléssel (pörkölés,...
Érdekel a cikk folytatása? »Koleszterin és az étkezés
...a szervezetből. Ezek a fontos rostok főleg a hüvelyesekben, a gyümölcsökben és a gabonafélékben (zab, árpa) található meg. Jó élettani hatása van még a diónak. Ezeknek a növényeknek napi fogyasztása...
Érdekel a cikk folytatása? »Állategészség védelem: A lucernaszaponinok
...Fenolos vegyületek. A fenolok és oxidált származékai tartoznak ide. A fehérjék emészthetőségét és táplálóértékét csökkentik. Legelterjedtebbek a fenolos vegyületek a cirokfélékben, az árpa és a rozs szemtermésében, a burgonyában, a...
Érdekel a cikk folytatása? »Lisztérzékenység
Egyes érzékeny emberekben a búzából, zabból, árpából és rozsból őrölt lisztből készült élelmiszerekben levő fehérje, a glutén által kiváltott reakció károsítja a vékonybélben található, a felszívódásért felelős apró bélbolyhokat. Ezt...
Érdekel a cikk folytatása? »Miso
...koji (penészkultúra) és rizs, árpa vagy szója. Az összetevőket sokáig erjesztik fahordóban. Az enyhébb, világos színű édesebb miso csak pár hónapig, míg az érettebb, sötét miso akár két évig érik....
Érdekel a cikk folytatása? »