Kezdőlap / A(z) 1/4+liter+tej+h%c3%a1ny+dl fórumtémák: (page 47)

A(z) 1/4+liter+tej+h%c3%a1ny+dl fórumhoz témák:


B12: a vörös vitamin

...bélrendszeri, valamint idegrendszeri panaszok is jelentkezhetnek. Mivel vízoldékony vitaminról van szó, nem lehet túladagolni. Miben található a legtöbb B12? Ilyenek a húsfélék, a máj, a tej és tejtermékek, az élesztő...

Érdekel a cikk folytatása? »

A candida gomba fertőző!

...élelmiszerek kiválthatók): cukor(nyírfacukor), élesztő,ecet(citrom),fehér liszt(rozs liszt,lenmagliszt),édes gyümölcsök, aszalt gyümölcsök(citrom,kiwi, alma,megy,narancs) tej(gabona tejek) ,mesterséges adalékokkal teli ételek,antibiotikum(ezüst kolloid), stb. És a leghatékonyabb „csodaszer” ami bevetésével legyőzhető ez a makacs fertőzés, a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Laktóz – intolerancia

A tejtermékek többféle komoly bajt is okozhatnak. Ezek közül a legismertebbek a tejben levő laktóz vagy tejcukor megemésztésével kapcsolatos problémák. Ezt laktóz-intoleranciának hívják. Oka az, hogy a bélben nem termelődik...

Érdekel a cikk folytatása? »

B vitaminok

...Túladagolásakor izzadás, viszketés fordulhat elő. Egyéb jellemzője, hogy vízben oldódik, és hőre bomlik. B2/riboflavin/: napi szükségletünk 1,5-2 mg, leginkább megtalálható tejben, sajtban, tojásban és húsban. Hiánytünetei:fogíny,-és szájzúggulladás. Ez is vízoldékony,...

Érdekel a cikk folytatása? »

A,-C,-D vitaminok

...0,005-0,01 mg a napi ideális adagja. Tej, vaj, tojássárgája, élesztő, tengeri hal fogyasztása magas D vitamin tartalmuk miatt is ajánlott. Hiánytünetei: gyerekeknél angolkór,csontfejlődési zavar, felnőtteknél csontlágyulás. Túladagolás tünetei: mészlerakódás a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Milyen a jó kelt tészta?

...felhasználunk szoba-hőmérsékletű legyen. Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben kevés cukor hozzáadásával feloldjuk az élesztőt. Amikor a tej felszínére jön az élesztő, hozzákeverjük a többi alkotórészt: az olvasztott...

Érdekel a cikk folytatása? »

A zsírban oldódó vitaminok

...következők: gabonafélék, száraztészták, sajtot-túrót tartalmazó ételek, vaj és margarin, húsok, , máj, tej és tojás. Az elmúlt időszakban kialakult úgynevezett alternatív vitaminszemlélet is. A D-vitamin esetében egy kalciferol gyűjtőnévvel élünk,...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások