...két hetes kúra végét. A diéta öt csoportba sorolja a fogyasztható élelmiszereket, azokat, amelyek elegendő és megfelelő tápanyagot juttatnak a szervezetbe, de alacsony a kalória tartalmuk, és még az egészségre...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) hol képződik ad vitamin a szervezetben fórumhoz témák:
A – vitamin-nal a zsír ellen
...fogyasztása során ellenállóbbá válunk, így kisebb a rákos megbetegedés kockázata. Az A-vitaminos alap diéta másik alapvető alkotóeleme a paprika, melynek nagyon magas a C-vitamin tartalma, főként a csípős fajtából. A...
Érdekel a cikk folytatása? »Összefüggés a vitaminok és korunk modern betegségei között
...a vérében legmagasabb az antioxidáns béta-karotin, a C-vitamin és az E-vitamin koncentrációja. Az antioxidánsok olyan anyagok, melyek megakadályozzák az ételek avasodását, és meggátolják, hogy az oxigén más anyagokkal egyesülve kárt...
Érdekel a cikk folytatása? »Koleszterin és az étkezés
...a B-vitamin tartalma hisz ennek a vitamin fajtának fontos szerepe van a anyagcserében és védik a májat. Másik kettő fontos vitamin az E és a C-vitamin melyeknek a vérkeringésre van...
Érdekel a cikk folytatása? »A csontritkulás megelőzése
Az egészséges csontozathoz mindössze három dologra van szükség: rendszeres testmozgásra, D-vitaminra és kalciumra. A rendszeres testmozgás a legfontosabb dolog. Bármilyen korban végezhető a korunknak megfelelő mozgás. A legjobb, ha már...
Érdekel a cikk folytatása? »Ízületi gyulladás (arthritis)
...hogy a szegényes étrend oka vagy következménye-e a betegségnek. Az ízületi gyulladásban szenvedő betegek étrendjéből jellemző módon hiányzik a D-vitamin, a folsav, a B6-vitamin, a C-vitamin, a cink és a...
Érdekel a cikk folytatása? »Állategészség védelem: A kalcium- és foszforforgalom zavarai: Angolkór
...korpával szüntethető meg. Elengedhetetlen a D-vitamin parenterális alkalmazása is. A kalciumhiány pótlására kalcium-karbonátot használhatunk, amelynek kalciumtartalma 40%. A foszforkiegészítésre a Phylafor is alkalmas készítmény. Ennek kalciumtartalma 41 g/kg, a foszfortartalma...
Érdekel a cikk folytatása? »Élelmiszerek fagyasztásáról
...ajánlott előkészítését, a főzését, és a tárolását. A fagyasztás késlelteti az ételek megromlását, mivel lassítja a lebomlásukat végző enzimek működését. Leköti a bennük levő vizet, s ezzel megakadályozza a baktériumok...
Érdekel a cikk folytatása? »Állategészség védelem: Az A-vitamin hiánya
...Az A-vitamin hiánya is jól példázza a külső kóroki tényezők szerepét. Ez a vitamin a hámszövet védője. Hiányában a hámsejtek sérülékenyek lesznek, elfajulnak, elhalnak. A sérült vagy elfajult hám csupán...
Érdekel a cikk folytatása? »A,-C,-D vitaminok
...a túladagolásuk. A/axerophtol/: Napi szükséglet 0,8-1 mg, legtöbbet a vaj, a tojássárgája, sárgarépa, sütőtök, tengeri hal mája tartalmazza. Hiányára száraz, berepedezett bőr, farkasvakság, csökkent nemi működés utalhat. Mivel zsíroldékony, ezért...
Érdekel a cikk folytatása? »