Kezdőlap / A(z) tápanyagok fajtái fórumtémák: (page 8)

A(z) tápanyagok fajtái fórumhoz témák:


Magas vérnyomás

...a rágcsálnivalók mag a feldolgozott élelmiszerek helyett több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. Így természetes módon növelhetjük az olyan kulcsfontóságú tápanyagok bevitelét, mint a magnézium, a kálium és a kalcium, amelyek...

Érdekel a cikk folytatása? »

A vitaminok fontossága

...sikerrel használtak szelént reumás ízületi gyulladás esetében, cinket bőrpanaszokéban és kalciumot csontritkuláséban, hogy csak néhányat említsünk. Ahogy előrehaladnak a mikrotápanyagok feladatait feltáró kutatások, egyre nyilvánvalóbbá válik, mennyire fontos az optimális...

Érdekel a cikk folytatása? »

Lisztérzékenység

...alkotóelemével, a gliadinnal szemben védekezik, és megtámadja az ezt az anyagot tartalmazó vékonybélbolyhokat. Emiatt romlik a tápanyagok felszívódása is. Gyerekeknél a betegség első tünete rendszerint az ismétlődő gyomorfájás, felfúvódás, hasmenés,...

Érdekel a cikk folytatása? »

10 dolog a koleszterinről

Első tény, hogy a koleszterinben gazdag ételektől koleszterinünk nem fog az egekbe szökni. Fontos, hogy emellett egyéb tápanyagok is bekerüljenek a szervezetbe, megfelelő mennyiségben fogyasszunk zöldséget, gyümölcsöt, elegendő folyadékbevitelünk legyen...

Érdekel a cikk folytatása? »

Természetesen anyatej

...változó szükségletéhez. Az anyatej a baba legtökéletesebb tápláléka, sohasem túl gyenge, sohasem túl erős. Az anyatej könnyen emészthetö, s bizonyos tápanyagok felszívódása (például vas, kalcium) az anyatejből a legnagyobb mértékű....

Érdekel a cikk folytatása? »

A nemi vágy

A nemi vágy erőssége egyénenként eltérő. Akit aggaszt alacsony fokú nemi késztetése, kerülje a stresszt, végezzen rendszeres testmozgást, s fordítson külön figyelmet a kiegyensúlyozott és tápanyagokban gazdag étrendre. Bizonyos tápanyagok...

Érdekel a cikk folytatása? »

Nyersétel-diéta

...élelmiszereket, mert aktívabbnak érzik magukat tőlük. Szerintük a főzési és feldolgozási eljárások nemcsak csökkentik a tápanyagok mennyiségét, hanem egyenesen egészségtelenebbé teszik az élelmiszereket. Tény, hogy a zöldségek és gyümölcsök tápértéke-elsősorban...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások