Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Ha nem bírod szénhidrát nélkül

Ha nem bírod szénhidrát nélkül

A legtöbb fogyókúra óva int a túlzott szénhidrát beviteltől, sőt egyenesen kitiltják a szénhidrátot az étkezésekből (főleg a villámdiéták), de most itt a lehetőség azok előtt is, akik képtelenek lemondani a szénhidrátokról, mégis fogyni szeretnének. Ezzel a módszerrel körülbelül heti két kilóval lehetsz könnyebb, anélkül, hogy lemondanál kedvenc beviteli forrásodról, és még éhségérzetet sem fog jelentkezni.
Meglepő, hogy ilyen módszerrel is lehet sikereket elérni, de ha az olasz hölgyeket nézzük, akkor elhihetjük, hogy ez a módszer is lehet hatásos, hiszen rájuk inkább a karcsúság jellemző, annak ellenére, hogy a tészták országában élnek. Amiknek köztudottan magas a szénhidrát tartalma. Spagetti, makaróni és a többi tésztafajta mind kalóriában gazdag, de ahelyett, hogy a lemondanánk róla, inkább válasszuk őket, és fogyjunk a segítségükkel.
Sőt még a nagy adagokról sem kell lemondani a diéta során, ha ehhez van szokva a szervezet (és nem utolsósorban a lélek is, hisz az evés a lélekre is hat), nem kell önsanyargató „mini-adagokat” fogyasztani. Aki, kedveli az olasz konyhát, és szeret is a konyhában tüsténkedni (és kitelik az idejéből is), az bátran fogjon bele ebbe a módszerbe, és a fogyás mellett az evés öröme által fokozhatod a boldogsághormonok termelődését is.
Fogyasszunk durumtésztát (tojás nélkülit), ennek a fogyókúra szempontjából megfelelő a szénhidrát tartalma, ami optimalizálja az anyagcsere működését, javítja a zsírlebontást, feltéve, ha mellette zöldségek és gyümölcsök is kerülnek az étrendbe. A rosttartalom miatt nem érezni a diéta során farkaséhséget, így bőven elegendő a háromszori étkezés, koplalás nélkül.
A naponta bevitt folyadék mennyiségnek el kell érnie a 2 litert, ásványvíz vagy tea (lehetőleg gyógy) formájában, kávé és koffein tartalmú tea nem ajánlott.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás