Kezdőlap / Divat-szépség / Hasznos összetételek a samponban

Hasznos összetételek a samponban

Felületaktív anyagok
A felületaktív anyagok csökkentik a felszíni nyomást a tisztító formulákban található sokféle összetevő között, és lehetővé teszik a termék könnyebb szétoszlatását. Felületaktív anyagok természetes formában a növényekben találhatók, például a szappanfűben, a jukkában és a quillajában. A természetes anyagokból – kókuszolajból, pálmaolajból vagy olívaolajból – készült szappanok is ugyanúgy felületaktív anyagok, mint a szintetikus tisztítók.
A szintetikus tisztítók közé sorolható a PEG-8, ami az MA szerint feltehetően rákkeltő hatású. A DEA-t, MEA-t, TEA-t vagy MIPA-t tartalmazó vegyületek nitroszaminokat hozhatnak létre, amelyek szintén rákot okozhatnak.
Néhány újabb szintetikus felületaktív anyag természetes zsírsavakból és cukorból, vagy egyszerű aminosavakból készül. Ez jó választás lehet, mivel nem mérgezőek, természetbarátok, és nagyon kíméletesek. A termék címkéjén sucrose van feltüntetve poliglükóz- vagy glutamátként.

Vitaminok
A vitaminok a hajszál különböző rétegeiben szívódnak fel, hogy lágyítsák a hajat, antioxidánsokat hozzanak létre, és növeljék a haj fényességét. A panthenol, vagy a BS-vitamin nagyon sok samponban és balzsamban megtalálható. Ezek a haj számára bizonyítottan értékes anyagok, mivel vastagítják, erősítik a hajszálakat, és fényt kölcsönöznek.

Illat
A természetes készítményekben az illóolajakat illatosításra használják. Ha az összetevőket ismertető címkén egyszerűen csak annyi áll, hogy “illatanyagok”, és azok nincsenek részletezve, a termék valószínűleg szintetikus összetevőket tartalmaz. Kozmetikai készítményekben a szintetikus illatanyagok bizonyultak a legerősebb allergéneknek (allergiás reakció vagy kémiai anyagokkal szembeni érzékenység).

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás