Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogy kerüljük el a visszahízást?

Hogy kerüljük el a visszahízást?

A diétás programunk végével, amikor visszatérünk a normál étkezéshez, általában megáll a súlyunk csökkenése, illetve rosszabb esetben visszaszedjük a már leadott kilókat. De van arra is lehetőség, hogy ezt elkerüljük, abban az esetben, ha arra koncentrálunk, hogy megszüntessük azt a tényezőt, ami miatt a túlsúlyunk kialakult, és ne csak magát a túlsúlyt „kezeljük”.
Tehát az ilyen fogyókúrák csak akkor hatásosak, amíg tartanak, mivel csak a tüneteket szüntetik meg, és amint vége a kúrának, visszajönnek a kilók. Ennek pedig a az oka, hogy az anyagcsere rendszerünk nem működik megfelelően a sok szervezetet terhelő tápláléktól, a rossz életmódtól, az egészségtelen ételek fogyasztásától. Tehát elsősorban ezt a problémát kell megoldani, és visszaállítani az anyagcsere működését a megfelelő szintre, és így tovább már nem kell félni a visszatérő kilóktól.
Ezért a diéta végeztével érdemes egy olyan étrendet követni, amelyben olyan ételeket válogatunk össze, amelyek rostokban gazdagok, mert ez az anyag felel azért, hogy a bélrendszerünk megtisztuljon, eltűnjenek a szervezetben lerakódott salakanyagok. Az étrendben lévő ásványi anyagok és vitaminok pedig azért felelnek, hogy fokozzák, javítsák az anyagcserét.
Az ilyen ételek fogyasztásával az anyagcsere folyamatok ismét felgyorsulnak, és ha a diéta után is tartani tudjuk, hogy megfelelő mennyiségben jutassunk a szervezet számára rostokat, akkor az anyagcserénk a továbbiakban is megfelelően fog működni, és így nem jelent majd számára problémát az elfogyasztott táplálék lebontása, vagy a zsírégetés.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás