Kezdőlap / Önismeret / Stressz kezelése / Hogyan tudjuk kiiktatni a stresszt?

Hogyan tudjuk kiiktatni a stresszt?

Az egészség felé vezető első lépés az, hogy tudatosítsuk magunkban a stressz testre és lélekre gyakorolt számtalan hatását. Mivel a stressz attól függ, hogyan érzékeljük az adott helyzetet, akkor tudjuk megváltoztatni a ránk gyakorolt negatív hatását, ha képesek vagyunk megváltoztatni a tárgyak vagy személyek iránti érzékelésünket.
Ugyanazt a valóságot mindannyian másképpen érzékeljük. Van, altit nagyon felzaklat egy küszöbön álló válás, míg más ettől vidámságot érez. Van, aki egy horrorfilm láttán ideges lesz, keze jéghideggé, nedvessé válik, szívverése felgyorsul, míg másvalaki azt gondolja, hogy a film elcsépelt, együgyű, és jót nevet rajta. Ne felejtse el, az érzelmek és az érzések mind gondolatok. Ha képes megváltoztatni hiedelmét, meggyőződését, érzékelését vagy hozzáállását különböző helyzetekhez, akkor ez egy hatásos első lépés lehet a stressztényezők kordában tartásához, és a harmonikus egyensúly megteremtéséhez.
Elengedhetetlenül fontos a stresszt okozó források felismerése, majd azok kiiktatása vagy csökkentése. Miután megértette, melyik test-lélek típusba tartozik, megtanulhatja kezelni a stresszt, és kiiktatni a negatív mintákat, erősíteni a pozitívakat. Íme, néhány a leghatásosabb egészséget erősítő módszerek közül:
• Napi meditálás vagy imádkozás
• Mély lélegzés
• Testmozgás, beleértve a jógát is
• A táplálkozás javítása

Az ilyen pozitív tapasztalatok segítenek a méregtelenítésben – érzelmi, fizikai és környezeti szinten. A betegségek 80%-ának hátterében a test-lélek stressz áll.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Stresszoldás a vizsgaidőszakban

A főiskolai, egyetemi évek alatt a vizsgaidőszakokban a hallgatók rendkívül stresszes időszakot élnek át, a …

Hozzászólás