Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Közönséges nátha kezelése vitaminokkal

Közönséges nátha kezelése vitaminokkal

A közönséges megfázás a legelterjedtebb vírus okozta fertőző betegség. Vírusa először az orrot és a torkot támadja meg, később továbbterjed a légcsőre és a hörgőkre. A fertőzés veszélyét fokozza a stressz, a kimerültség és az idült betegségek.
Étrendi tényezők
Minden olyan tápanyag nagy szerepet kap megelőzésében, mely segít jó karban tartani az immunrendszert. A megfázást okozó vírusok állandóan változnak, ezért az egyik fajta ellen szerzett immunitás nem szükségszerűen véd meg a további támadásoktól – ez is eggyel több ok, hogy ügyeljünk Immunrendszerünk egészségére.
C-vitamin: A C-vitamint általában a megfázás hatékony ellenszereként ismerik. Erősíti az immunrendszert, mivel fokozza a specializálódott fehérvérsejtek termelését. A C-vitamin hiánya összefügg a fertőzésekkel szembeni csökkent ellenállóképességgel, és a fehérvérsejtek alacsony számával a vérben (a fehérvérsejtek hordozzák a test betegségek ellen harcoló erőit).
Cink: Mivel egyes vírusok életképtelenek cinkben gazdag környezetben, a cink kiegészítők változatos hatással vannak a vírusok szaporodására, így a közönséges náthára is. Ezenkívül a cink is serkenti az immunrendszert, befolyásolja a T-sejtek termelését és aktivitását. A vér alacsony cinktartalma összefügg a fertőzésekkel szemben tanúsított csökkent ellenállással, mely az immunrendszer tökéletlen működéséből ered, míg az optimális cinkbevitel megóvja a szervezetet a fertőzésektől. Fokozott figyelmet kell azonban fordítani arra, hogy a cinkfogyasztást napi 20 mg alatt tartsuk (ajánlott napi adagja 12-15 mg). Az ennél magasabb adagok ugyanis közvetve rézhiányt okozhatnak, mivel a cink esetleg megzavarja a réz beépülését.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pikkelysömör

Jelentése: páncélképződés; a határok felfegyverzése; „karakterpáncél” félelem a sérüléstől: „a kemény külső lágy belsőt takar” …

Hozzászólás