Mi a rák?

Az orvostársadalom minden rákot különbözőnek tart, és úgy véli, a rák minden egyes típusa más-más biológiai jelenség. Mivel sokféle rákos sejt létezik, ugyanolyan nagy a lehetséges kezelések száma is. A szakértők szerint ez a szám, a rák típusainak száma, meghaladja a kétszázat is.
Richard Peto „A rák okai” című könyvében így ír: „Nagyjából annyi értelme van együtt tárgyalni a tüdő, a gyomor és a belek rákos megbetegedéseit, mint ha egy kalap alá vennénk a kolerát, a tuberkulózist és a szifiliszt.” Ezzel ellentétben a betegséget az anyagcsere-folyamatok felől megközelítő szakemberek az egységes eredet hívei, mely szerint „minden előforduló rákos megbetegedésben ugyanaz a rosszindulatú tényező; és ez a tényező nem véletlenszerűen alakul ki, hanem azt mutatja, hogy az életfolyamatokban részt vevő legegyszerűbb sejt rosszul működik. ” Ez utóbbi idézet szerint a rákos sejt a testet alkotó valamelyik egészséges sejt rendellenes fejlődésének eredménye. Az ilyen sejtek hibásan működnek, és a szervezet immunrendszere képtelen megbirkózni velük.
Miközben a szakértők folytatják a vitát a betegség bonyolultságáról, a rák továbbra is minden harmadik embert megtámad Nagy-Britanniában. És a gyógymód még szóba sem került – hiszen egyelőre az ok is rejtély.
Minden rák esetén közös tényező, hogy a betegség által megtámadott területen mutáns (rendellenes) sejtek fejlődnek. A szervezetünket alkotó sejtek osztódás révén állandóan szaporodnak. Minden egyes sejtben megtalálható egy genetikus kód, mely meghatározza a fejlődő sejt fajtáját, feladatát és viselkedését. A sejtosztódás időnként rendellenes sejteket hoz létre, melyekben ez a kód tökéletlen, és ha az ilyen sejtek elkezdenek ellenőrizhetetlenül szaporodni, rákot eredményeznek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Leégés

A leégés bőrgyulladás, ami akkor keletkezik, ha a bőrt túlságosan sokáig érik a nap ibolyántúli …

Hozzászólás