Szépségelixír

Amikor azt látjuk, hogy a cserepes virág földje száraz, azonnal a locsolókannáért nyúlunk. Ám amikor a testünk szomjazik, már korántsem vagyunk ilyen figyelmesek. Pedig a víz az életet jelenti.
Sokan csak akkor isznak, amikor már kiszáradt a szájuk, sajnos ez már nagyon késő. A fogyni vágyók közül szinte csak minden ötödik ember iszik megfelelő mennyiségű vizet. Pedig ha kellő mennyiségű folyadékot iszunk, automatikusan beindul a fogyás.
A csapvíz élelmiszernek számít, ezért összetétele szigorúan ellenőrzött. Természetes kalciumtartalma miatt erősíti a csontokat és a fogakat, a benne lévő magnézium pedig a szívizmok munkáját segíti. Állítólag, ahol a csapból „kemény” víz folyik, ott kevesebben kapnak szívinfarktust. Az ásványvíz valójában esővíz, mely felszívódott a földben, hogy forrásként törjön a földre. A mélyebb rétegekben feltöltődik ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. A magas oxigéntartalmú víz hatékonyabbá teszi a testedzést, mely a fogyókúra elengedhetetlen része.
A vizes fitneszkúra serkenti a zsírégetést, felgyorsítja az anyagcserét. Aki elegendő vizet iszik, az több kalóriát éget.
Szervezetünknek naponta 4-6 liter emésztőfolyadékot (gyomornedv, hasnyálmirigy- és vesefolyadék) kell termelnie. Minél több víz áll az anyagcsere rendelkezésére, annál hatékonyabban tudják az enzimek a tápanyagokat lebontani, s ezáltal megszűnnek az éhségrohamok, elmúlik a fáradtság.
A vízhiány tehát fáradtságot és éhséget okoz, hiszen aki fáradt, az többet eszik. A víz behatol a sejtekbe, és azonnal energiát termel, még akkor is, ha nem áll rendelkezésre tápanyag.
Fogyni szeretne? Figyeljen a következőkre:
– Ne együnk és igyunk egyszerre, mert megnehezítjük az emésztést.
– Mindegy, hogy az elfogyasztott víz csapvíz, vagy ásványvíz, megengedett folyadékféleség a gyógytea is.
– Koffeintartalmú italok fogyasztása esetén növeljük a vízadagunkat.
– Szintén emelni kell a vízadagot, ha valaki erősen izzad.

A H2O nemcsak a szomjunkat oltja, hanem a fogyást is elősegíti!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás