Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Zsírbontó fűszerek

Zsírbontó fűszerek

A fogyókúrák legnehezebb pontja, főleg azok számára, akik szeretik az ízletes ételeket, szeretnek jókat enni, hogy általában a fűszereket a diéta ideje alatt mellőzni kell az étrendből. Viszont ezt nem könnyű tartani. Sokaknak csak szenvedés a fogyókúra a fűszerek nélkül, még akkor is, ha nem kell koplalniuk, mert hiába ehetnek akár nagy mennyiségeket is, ha az étkeknek nincs íze, az evés nem okoz örömöt, ez pedig a lelki folyamatokra hat kedvezőtlenül.
A fűszerdiéta Keri Glassman nevéhez fűződik, aki kutatásai folyamán arra az eredményre jutott, hogy a legtöbb fűszer képes felvenni a harcot a zsírok ellen, így a fogyókúra alatt sem kell feltétlenül lemondanunk az intenzív ízekről. Kialakított egy olyan diétát, amely, ha jól, bizonyos szempontokat szem előtt tartva van összeállítva, akkor hatásos lehet, úgy is, hogy még a fűszerek sem maradnak ki az étrendből. Hiszen számos fűszer tartalmaz a szervezet számára szükséges tápanyagokat vagy antioxidánsokat, segítik az emésztés jobb működését. És még az anyagcserét is fokozzák, gyorsítják a felhalmozódott salakanyag kiürítését, tisztítanak, hozzájárulnak a zsírszövet pusztulásához.
Például a zöldfűszerek az emésztőenzim termelődésében játszanak fontos szerepet, fertőtlenítenek és tisztítanak is, azaz a káros anyagok eltűnnek, a jótékonyak pedig gyorsabban beépülnek a szervezetbe. De a mértékletesség itt is fontos, azért a fűszerek mennyiségével vigyázni kell.
A mintaétrend szerint fontos, hogy sok zöldséget fogyasszunk, például párolva, vagy nyersen, gyümölccsel együtt, és a mi a lényeg, hogy a fűszereket nem kell elhagynunk. Ugyanígy fogyasztható a kúra alatt zsírszegény tejtermék, illetve sovány húsok, halak. Amit viszont el kell kerülni: finomított szénhidrát, cukros-szénsavas üdítők, kávé, vörös hús. Fontos megjegyzés még, hogy a fűszerek közül a só fogyasztását viszont korlátozni kell!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply