Kezdőlap / Egészség és fitness / „Egészséges emberek”

„Egészséges emberek”

Mit is értünk pontosan azon, hogy „egészséges”? Ezt a szót túlságosan is gyakran használjuk a betegség hiányának meghatározására. Önnek nincs rákja vagy szívinfarktusa, egyetlen napot sem volt még táppénzen, tehát bizonyára egészséges. Ugyanakkor talán mégis mindig fáradt, kimerültnek érzi magát, egyik náthát a másik után kapja el, kedvetlen, és a munka után semmi másra nincs ereje, mint lerogyni a tévé elé – annak ellenére, hogy szívesen focizna vagy sétálna egy nagyot. Ha nincs tele energiával, élettel és lelkesedéssel, tekintheti-e igazán egészségesnek magát? Hasonlóképpen félreérti az „egészség” szót az is, aki egészségesnek tartja magát, noha elhízás, álmatlanság, gyomorégés, kimerültség, alacsony nemi aktivitás vagy menstruáció előtti görcsök gyötrik. Az igazi egészség az efféle gyakori, kisebb panaszoktól is mentes. Az egészség jóval több, mint a betegség hiánya – nem kevesebb, mint a kimondottan jó közérzet állapota.
Mennyire egészséges Ön?
Az egészség az alábbiakat jelenti:
– Képes végigdolgozni a napot, és még az esti szórakozásra is jut energiája.
– Megbirkózik a stresszel és a feszültségekkel.
– Elméje éber és tevékeny.
– Ellenáll a fertőzéseknek. Ez azt mutatja, hogy immunrendszere megfelelően működik. Számos fertőző megbetegedés különböző vitaminok hiányával függ össze.
– Egészségesnek látszik. Az egészség és a szépség elválaszthatatlanok: az ember bőrének és hajának állapota étrendjének minőségét tükrözi.
Az egészség megőrzése folyamatos feladat, az egészséges táplálkozásnak ebben az erőpróbában kulcsfontosságú szerep jut.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás