Balerina-diéta

A balerina-diéta nem egy megszabott étkezési program, inkább egy vezérfonal, amelyet a balettművészek követnek azért, hogy megtartsák légies alakjukat és maximalizálják a felszedhető izomtömeget. Ha rendesen betartjuk a balerina-diétát, fogyhatunk, stabilizáljuk az anyagcserét, és javítjuk általános egészségünket.
Az első szabály az, hogy ne együk túl magunkat. Addig ehetünk, amíg úgy érezzük, tele van a gyomrunk, de aztán hagyjuk abba.
A különféle fehérjeforrásokat ne kombináljuk egy étkezésen belül. Legjobb egyféle fehérjét kiválasztani, és ahhoz tartani magunkat egy étkezésen belül, de ha lehet egész nap.
Ebédre csak alacsony kalóriatartalmú levest ajánlott fogyasztani.
A tej és tejtermékek zsírszegények legyenek.
Mindemellett 2 liter vizet, szénsavmentes ásványvizet meg kellene inni, és étkezés előtt fél órával már ne igyunk.
Főzéshez ne használjunk sót!
A balerina-diéta rövid távú fogyókúrának alkalmas, addig lehet követni, amíg el nem értük az ideális súlyt. Mivel alacsony kalóriatartalmú diéta, hamar eredményeket lehet vele elérni. A legfőbb hátránya is ebből származik – mivel kicsi adagokat ír elő, könnyen maradhatunk éhesek, vagy úgy érezzük, megvonjuk magunktól az ételt, ez pedig megnehezíti a kitartást a diéta mellett.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a diéta nem biztosít minden szükséges tápanyagot, ezért ajánlatos mellé naponta multivitamin készítményt szedni. Mivel azonban a balerina-diéta viszonylag könnyen követhető és szinte mindenki számára alkalmas, egyre növekvő népszerűségnek örvend. A diéta elkezdése előtt, különösen egészségi problémák esetén, ajánlatos orvossal konzultálni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás