Kezdőlap / Sztárdiéták / Béres Alexandra Súlykontroll programja

Béres Alexandra Súlykontroll programja

Fitnesz világbajnoknőnk egy olyan egyénre szabható étrendet dolgozott ki, ami fogyókúra és egyben segítség az egészségesebb életmód elsajátításához. Alapja a Súlykontroll Index (SKI). Ez az egyes élelmiszerek glikémiás indexéből, energia-, szénhidrát- és zsiradéktartalmából kialakított szám. Az 1-30 közötti alacsony SKI-val rendelkező élelmiszerek gyakran, nagyobb adagokban, a 60 feletti magas indexű ennivalók pedig csak ritkán fogyaszthatóak. Akkor sincs baj, ha néhány alkalommal nem áll módunkban betartani a javaslatokat, erre kompenzációkat ír elő a program. Ha az egyik nap magasabb volt a bevitt SKI, másnap vissza kell lépni a diéta 1-es szakaszába.
A Súlykontroll két fogyókúrás és egy súlymegtartó szakaszból áll. Az 1. szakasz szerepe az előkészítés, ami alatt gyors súlycsökkenés figyelhető meg. 7-10 napig tart, attól függően, hogy mennyi a súlyfeleslegünk (1-4 kg súlyfelesleg esetén 10 nap, 5-10 kg súlyfelesleg esetén 9 nap, 11-15 kg súlyfelesleg esetén 8 nap, 15 kg feletti súlyfelesleg esetén 7 nap). Ebben az időszakban csak 30 alatti SKI a megengedett, ide tartozik például a pulykacomb, a csirkesonka, a grapefruit, a brokkoli, a mozzarella, de fogyasztható zabpehely, zabkorpa és korpás keksz is.
A 2. szakaszban elindul a lassú, de tartós fogyás, hetente 0,5-1 kg-os súlyvesztéssel. Itt már engedélyezve van két alacsony indexű élelmiszer mellé egy közepes indexű, úgy, mint a narancs, a zöldborsó, a durumtészta, a tojás, a trappista sajt vagy a 12%-os tejföl.
A 3. szakasz maga a súlykontroll, azaz az elért súly és a kialakított életmód megtartása. Óvatosan visszacsempészhetjük kedvenc ételeinket: 3 naponta egy magas SKI-ű ételt, így a kolbászt, a fehér kenyeret, a kiflit, a csokoládét, a tejszínt.
A program természetesen Alexandrához híven mozgást is javasol a táplálkozási rendszer mellé, mind kezdők, mind haladók részére, hogy az elért változás tényleg tartós maradhasson.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Így fogynak a magyar celebhölgyek

Tóth Gabi pár évvel ezelőtti önmagához képest jelentős átalakuláson ment át. A fiatal énekesnő saját …

Leave a Reply