Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyás az akupunktúra segítségével

Fogyás az akupunktúra segítségével

Az akupunktúra a gyógyítás területén ma már bevett módszernek számít, sokan fordulnak gyógymódért a kínai orvosláshoz, nem utolsósorban amiatt, hogy ez az eljárás nem okoz mellékhatásokat. Az akupunktúra az egyensúlyra fekteti a hangsúlyt, a test és szellem egyensúlyára, amit a kezelés során a tűszúrásokkal okozott ingerek, stimulációk révén teremtik meg.
Azonban maga az akupunktúrás kezelés a fogyásban csak akkor segítség, ha emellett étrendünket is átalakítjuk: kevesebb szénhidrátot, kevesebb telített zsírt fogyasztunk, inkább gyümölcsöt, zöldséget, és nagyobb fehérjetartalmú ételeket. Ekkor érhetjük el azt, hogy a diétát kiegészítő akupunktúrás kezeléssel a fogyás hatékonyabb lehet, és hosszú távon is megőrizhető a kívánt súly. Az, hogy ezzel a módszerrel mekkora fogyás érhető el, egyénenként változó, a szervezet számára a legideálisabb a heti 0,5-1 kg fogyás, mivel az így leadott kilók általában nehezebben szöknek vissza, illetve ez a szervezetet sem terheli meg túlságosan.
Akupunktúrás kezelésnél kétféle létezik, az egyik módszernél heti kb. három alkalommal kell kezelésre menni, a rendszeresség miatt ennél a lehetőségnél személyesebb kapcsolat alakulhat ki az akupunktúrát végző orvossal, így az esetlegesen felmerülő egyéb gondokra is megoldást lehet találni. A másik módszernél pedig csak egy alkalommal kell felkeresni az orvost, aki akupunktúrás tűket lő be a fül adott részeibe, amiket 3 hétig kell a fülben hagyni (fémallergiások is kaphatnak ilyen kezelést, a tűk be vannak vonva). Viszont időseknél, terheseknél, szoptatós anyáknál vagy gyerekeknél nem alkalmazható egyik akupunktúrás eljárás sem.
De amit semmiképpen nem szabad elfelejteni: ahhoz, hogy az akupunktúrás fogyókúra hatékony legyen, be kell tartani mellette a diétát is (amiben a kezelés segít).

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás