Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyás zöld teáva

Fogyás zöld teáva

A zöld tea számtalan jótékony hatással rendelkezik. Kutatások bizonyítják, hogy képes csökkenteni egyes rákfajták kockázatát, a koleszterinszintet és a májbetegségeket. Az antioxidásokban gazdag tea katekint tartalmaz, egy olyan anyagot, amiről úgy tudjuk, felgyorsítja a test zsírégetését. Ahhoz, hogy fogyasztó hatásában kellően részesüljünk, napi 3-5 csészével ajánlott fogyasztanunk belőle.
Emellett érdemes egészséges étrenden lennünk, sok zöldséggel, gyümölccsel, teljes gabonával, alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel, zsírszegény fehérjeforrásokkal. Kerüljük a nagyon szigorú, megszorító diétákat, mert ezek esetében a test ahelyett, hogy leadná a kilókat, az éhezéstől való félelmében inkább elraktározza azokat.
Nem mellékesen fontos lenne beépítenünk mindennapjainkba a rendszeres testmozgást, ha fogyni akarunk – ajánlott a heti 150 perc kardio testmozgás, ami a pulzusszámot növeli és a vérkeringést serkenti. Ez lehet biciklizés, kocogás, úszás vagy aerobic is.
A zöld tea nem csodaszer. Ha rendszeresen túlesszük magunkat és nagyon sok kalóriát viszünk be, nem várhatjuk, hogy megszabadítson a túlsúlytól.
Teánkat ne lobogó vízzel forrázzuk le, a legjobb a 60-80 fokos hőmérséklet. Ha túl forró a víz, akkor teánk kesernyés ízű lesz. Hagyjuk állni három percig. Ajánlatos napi háromszor fogyasztanunk, például reggel kávé helyett, délután és vacsora környékén.
A filteres teák helyett keressünk inkább friss, szálas teát, ugyanis az sokkal több jó hatású flavonoidot és katekint tartalmaz.
Nem mellékesen érdemes beépítenünk mindennapjainkba a rendszeres testmozgást, ha fogyni akarunk – ajánlott a heti 150 perc kardio testmozgás, ami a pulzusszámot növeli és a vérkeringést serkenti. Ez lehet biciklizés, kocogás, úszás vagy aerobic is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás