Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyasztó mozgási formák

Fogyasztó mozgási formák

A testmozgás nagyon fontos, ha fogyni szeretnénk, de nem mindig jutunk el az edzőterembe, vagy éppen nem is érdekel az effajta aktivitás. Van azonban még sok olyan mozgási forma, amiben örömünket is lelhetjük, és még zsírt is égetünk velük.
A síelés az egyik legjobb a kalóriaégetésre, fél óra alatt körülbelül 425 kalóriát éget el. A biztonság érdekében viseljük könyök-és térdvédőt, sisakot.
A futás, ha napi fél órát rászánunk, egész életünkben fitten tarthat bennünket. Megfigyelhetjük, hogy a futók általában karcsúak, mert a nagyobb izmokat, mint a combizmokat és a csípő körüli izmokat rendszeresen edzik. Fél óra futással körülbelül 374 kalóriát tudunk elégetni. A jobb eredmény érdekében érdemes a gyors és lassú iramokat váltogatni.
A gyors séta vagy a távgyaloglás nagyon sokat tehet az egészségünkért. Mindannyian sétálunk, van ki gyorsan, van aki lassan. A gyors séta a leghatékonyabb, ha fogyni szeretnénk. Apró, gyors lépéseket téve a csípőt és a combot dolgoztatjuk, a törzsünket tartsuk egyenesen, és törzsünk mellett mozgassuk a karunkat. Egy fél óra alatt 130 kalóriát égethetünk el.
A tánc egy másik dinamikus módja a zsírégetésnek, ráadásul a stressz levezetésére is kiváló, és jobb kedvre derülünk tőle. Nem is feltétlenül kell elmennünk otthonról.Válasszunk bármilyen nekünk tetsző gyors zenét. Fél óra alatt körülbelül 220 kalóriát égethetünk el tánccal.
A hulahoppozás lehet, hogy gyerekesnek tűnik, de ha zsírégetésről van szó, verhetetlen. Nem csak segít fogyni, de testünket feszessé és rugalmassá is teszi, ráadásul akárki végezheti. Fél óra alatt 300 kalóriát égetünk el vele.
Az ugrókötél egy másik gyerekkori ismerős. Növeli a rugalmasságunkat, edzi mind az alsó, mind a felsőtestet. A legjobb eredményért érdemes kis terpeszben, nem túl magasra ugranunk. Váltogassuk a gyors és a lassabb tempót. Fél óra alatt 340 kalóriát égethetünk el az ugrókötelezéssel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás