Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúrás módszerek nagyobb túlsúly esetén

Fogyókúrás módszerek nagyobb túlsúly esetén

A jelentős túlsúllyal küzdő emberek fogyását általában orvosi felügyelet mellett végzik, mivel a nagy túlsúly már komoly egészségügyi problémákat is okozhat, így az ilyen állapotban végzett diétát mindenképpen érdemes orvos felügyelete mellett végezni, de tanácsát kikérni mindenképpen ajánlott.
Az alábbiakban 3 olyan diétáról olvashatunk, amelyet orvosok dolgoztak ki, és hatásosak nagyobb túlsúly esetén is, a tartós fogyás elérésében. Mivel orvosok dolgozták ki, ezért biztosak lehetnek benne, hogy az egészségünkre nem ártalmas, és mégis eredményre vezet.
A fehérjén alapuló diétát még a régi időkre vezetik vissza, az orvosok véleménye szerint a túlsúly egyre gyakoribb kialakulása, akkor volt jellemző, amikor őseink vadászó és halászó életmódja a múlté lett, és az étkezésekbe bekerültek a szénhidrátok. A diéta lényege (Európai Tanács által is elismert), hogy szénhidrátot minél kevesebb mennyiségben juttassunk a szervezetbe, alacsony glikémiás szinttel rendelkező ételeket fogyasszunk, így csak a mindenképpen szükséges mennyiségű szénhidrát jut a szervezetbe, így az nem fog elraktározódni.
Dr. Pratt amerikai orvos kedvelt diétája az úgynevezett Long Slim Life program, ami nemcsak a karcsúság elérésében segít, hanem fiatalon is tart. Alkalmazásával gyorsan megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, méghozzá tartósan. De a népszerűségét nem csak ez okozza, hanem az is, hogy nem drasztikus diétáról van szó, sokféle ételcsoport fellelhető a mintaétrendben, amelyekből kedvünk szerint válogathatunk. A mintaétrendben szereplő ételek az úgynevezett „szuperélelmiszerek”, hiszen magas a tápanyagtartalmuk, kevés kalóriával. Öt ételcsoportot különböztet meg: emésztésserkentő rostok, energiafokozó összetett szénhidrátok, C-vitamin bombák, egészségvédő omega3 zsírsavak és fiatalító antioxidánsok.
A 3. módszer pedig Dr. Oz nevéhez fűződik. Az általa kidolgozott diéta elterjedtségét az okozza, hogy tartható a kevésbé kitartóak körében is, hiszen nem drasztikus módszereket alkalmaz, inkább a kis lépésekre épít. Fogyókúrájának lényege a fokozatosság, ezt abban írja elő, hogy naponta 100 kalória csökkentést ír elő a bevitt ételeket tekintve. Az étrend egyénileg összeállítható, csak azt a szempontot kell szem előtt tartani, hogy ne szerepeljen benne cukor, vagy szirup, fehér liszt, transzzsír és telítetlen zsír.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás