...zsírsavat tartalmaz, koleszterin pedig egyáltalán nincs benne. 10 dkg párolt tofu energiatartalma mindössze73 kcal. A tofu önmagában meglehetősen ízetlen, ezért édességek, és sós ételek készítéséhez egyaránt felhasználható. Két alapváltozata van:...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) rostos etelek listaja fórumhoz témák:
Diétás ételek cukorbetegeknek
A cukorbetegség igen elterjedt betegség. A civilizált lakosság mintegy 2% szenved diabéteszben. Gyakorisága nő az 50. életév után. Fiatal korban a férfiaknál, idősebb korban a nőknél gyakoribb. Magyarországon több mint...
Érdekel a cikk folytatása? »A köszvény
...A fehérje dús ételek, valamint a purinoknak nevezett kémiai anyagokat tartalmazó élelmiszerek megemelhetik a szervezetünkben a húgysav szintjét. Ha köszvényben szenvedünk, mellőzzük a következő táplálékokat: húslé alapú szószok, belsőségek, kagylófélék,...
Érdekel a cikk folytatása? »Koleszterin ellen emu hús
...dús ételeket fogyasztanunk. Tehát, ha lemondunk a vörös húsokról, akkor elkerülhetjük a koleszterin kóros felhalmozódását a szervezetben. Ezzel csak egy baj van! Az állati eredetű ételek igen ízletesek és nem...
Érdekel a cikk folytatása? »Astrodiéta – Ikrek
...akkor hamar abbahagyják. Ezért náluk az eredményes fogyókúrához fontos a változatosság, és mellette olyan ételek, amelyek jóllakottan tartják, és a felesleges kilóiktól is gyorsan megszabadítják őket. A számukra az ideális...
Érdekel a cikk folytatása? »Mi is az a boldogság?
...bizonyos ételek alkalmasak erre. Boldogságunk befolyásolja a teltségérzet is. De gyakorlatilag minden, ami körülvesz minket. Függünk az emberi kapcsolatainktól, az élményektől, amiket átéltünk, az élvezetektől és a sikeresen végrehajtott terveinktől...
Érdekel a cikk folytatása? »A migrén
...erős szél és a menstruációt megelőző feszültség. Több migrénes betegnél a roham bizonyos ételek – leggyakrabban csokoládé, sajt, és esetenként alkoholtartalmú italok, főleg vörösbor – elfogyasztása után alakul ki. A...
Érdekel a cikk folytatása? »A fantasztikusan sokoldalú C-vitamin
A C-vitamin legfőbb étrendi forrásai: burgonya, gyümölcslevek, citrusfélék és friss zöldségek. Az egyes ételek C-vitamintartalma nagymértékben függ az évszaktól, a fajtától és a frissességtől. A tápanyag-kiegészítés okai A C-vitamin természetesen...
Érdekel a cikk folytatása? »Ha sok van a jóból
...milyen ételeket kell enni, ahhoz, hogy ne emelkedjen meg a LDL szintünk, de milyen étkezési szokásokkal lehet megemelni a HDL szintet? Kísérletek kimutatták, hogy a niacinban vagy B3 vitaminban gazdag,...
Érdekel a cikk folytatása? »Fahéjallergia
...ételeket, italokat, amelyek fahéjat tartalmaznak. Olvassuk el alaposan az ételek címkéit. Vannak, akik fahéjfogyasztás előtt antihisztamint vesznek be, de ez nem ajánlatos. Ha fahéjhoz értünk, mossunk kezet, hogy elkerüljük az...
Érdekel a cikk folytatása? »