Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kezdjük a fogyókúrát önértékeléssel!

Kezdjük a fogyókúrát önértékeléssel!

Manapság nehéz helyzetben van az, aki fogyókúrázni akar, de a számtalan fogyókúra módszer közül nem tudja eldönteni, melyiket válassza. Attól, hogy a barátnőnk, ismerősünk látványos eredményt ért el valamivel, nem biztos, hogy az nálunk is beválik. Sajnos ilyenkor hajlamosak vagyunk a megkezdett módszert pár hét után feladni, esetleg újabba belefogni. Szerencsésebb lenne a kúra előtt önvizsgálatot tartani, még ha nagyon nehezünkre esik is. Ha mozgásszegény az életünk, vagy helytelen kalóriadús ételeket fogyasztunk – ráadásul nem éppen ideális napszakban – akkor ezen kell előbb változtatnunk, és ha ez nem vezet eredményre, akkor kezdjünk komoly fogyókúrába.
Mi mindent kellene az étrendünkön változtatni?
Először is mondjunk le a cukros ételekről, vagy legalábbis csökkentsük minimálisra. A kávét, teát próbáljuk kezdetben édesítő szerrel fogyasztani, de akinek sikerül, még ezt is elhagyhatja. A megszokott cukros üdítő helyett igyunk szénsavmentes ásványvizet, vagy citromos vizet. Ne fogyasszunk alkoholt! Rengeteg kalóriát tartalmaz a likőr és a koktél.
Kerüljük a finom péksüteményeket, helyette válasszuk a rostanyagban gazdag, tartósítószer nélkül készült kenyeret.
Fogyasszunk zsírszegény ételeket, ami alatt nem csak a szalonna mellőzését kell érteni, ide tartoznak a tejtermékek, felvágottak is. Szerencsére bőséges kínálatot találunk belőlük az üzletek polcain. Aki szereti a húsokat, annak arról sem kell lemondani, válassza a zsírszegény csirkét, pulykát. Az elkészítésnél kerüljük a rántást, helyette inkább grillezzük, pároljuk. Az alufóliában, sütőzacskóban készült ételek nem igényelnek hozzáadott zsíradékot, ezért az így készített húsok kevesebb kalóriát tartalmaznak.
Együnk sok zöldséget! Készítsünk különböző salátákat! Főétkezésnek önállóan, vagy a húsokhoz köretnek. Az így elkészített ebéd emésztése nem terheli meg szervezetünket. Energikusabban fogjuk érezni magunkat. Ez már önmagában is azt az érzetet kelti bennünk, hogy sikerült megszabadulni pár kilótól.
És még egy fontos tanács. Legyünk magunkhoz türelmesek, hiszen azok a fránya „párnák” nemritkán évek alatt rakódtak ránk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply