Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Tények a fogyásról – amit érdemes szem előtt tartanunk

Tények a fogyásról – amit érdemes szem előtt tartanunk

Sok ember számára a fogyás szenvedés – állandóan a mérleget nézik, aztán csak csalódnak. Ez gyakran azért van, mert nincsenek teljesen tisztában a fogyás mikéntjével. Mielőtt elcsüggednénk, jó ha tudunk néhány dolgot.
1. Az izom nehezebb, mint a zsír. Ha a diéta mellett edzünk is, ne bátortalanodjunk el, ha a mérleg nem mutat kevesebbet! Ha egy-két kilóval többet nyomunk, az nem ad szomorkodásra okot. Ugyanis edzéskor izmot építünk, ez pedig nehezebb a zsírnál. Ahelyett, hogy állandóan a mérleget lessük, figyeljünk inkább a fogyás más jeleire.
2. Az éhezés lelassítja az anyagcserét. Sokan azt hiszik, hogy ha 500 kalóriával kevesebbet fogyasztanak egy nap, akkor az felgyorsítja a fogyást. Az igazság az hogy amikor éheztetjük magunkat, az anyacsere lelassul, és a test csak még jobban megtartja a zsírt és a kalóriákat.
3. Heti egy kiló fogyás az egészséges. Vannak, akik elbátortalanodnak, ha lassul a fogyás. Pedig ez természetes, és a legtöbb orvos szerint a heti egy kiló mínusz a ideális.
4. A mozgás segít a fogyásban. Sokan úgy gondolják, hogy csak diétával el fogják érni a kívánt súlyt. Valójában sokkal könnyebben megy a fogyás, ha mozgunk is, mert így izmosodunk is, az izmok pedig több kalóriát égetnek el.
5. A fogyókúrás szerek veszélyesek lehetnek. Nagyon sok fogyókúrás szert vonta ki a forgalomból azért, mert kiderült, hogy szívrohamot okoztak. Ahelyett, hogy siettetnénk a fogyást, inkább együnk egészségesen, az sokkal inkább javunkra válik, mint a gyors, de kockázatos súlyvesztés.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás