Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Tények vagy mítoszok: fogyást segítő ételek

Tények vagy mítoszok: fogyást segítő ételek

Naponta új meg új ételekről derül ki, hogy csodálatos módon segítik a fogyást. Sokról ezek közül a hírek közül aztán kiderül, hogy nem is igaz. Lássunk négy ételt, amit fogyasztó hatásúnak mondanak, hogy tényleg azok-e.
A tojásról újabb kutatások alapján kiderült, hogy segíti a fogyást és stabilizálja a vércukorszintet. Egy aminosav, a leucin található a tojásban, ami csökkenti az izomvesztést, a zsírtömegvesztést azonban növeli, ha többet eszünk belőle. Ez az, amit általában tudnak róla, meg az is, hogy a túl sok tojás növeli a koleszterinszintet. Valójában egy tojás naponta ajánlott, de több nem, és akkor is csak úgy, ha a többi étel esetében vigyázunk a koleszterinnel, vagy pedig kerüljük a tojássárgáját.
A zöld teáról kiderült, hogy emeli a testhőmérsékletet és serkenti az anyagcserét. Kutatások alapján még jobban is, mint a koffein, de megfelelő diétával és mozgással kombinálva hat csak. Vigyázzunk azonban! A zöld tea ugyanis mérgező is lehet, ha túl sokat fogyasztunk belőle, főleg feldolgozott, például tabletta formában. Tíz kis csésze teánál naponta többet nem jó ötlet meginni. Fogyasszuk tehát, de mértékkel.
A protein sok fogyókúrázó vesszőparipája. Rengetegen fogynak alacsony szénhidrát- és magas proteintartalmú diétával, nem is sikertelenül. A gond csak az, hogy a túl sok fehérje egészségi problémákat okoz: vesekövet és ha zsírosat eszünk, akkor magas koleszterinszintet.
A csokoládéról újabban azt tartják, hogy a fogyókúrázók naponta fogyaszthatják., és sokan állítják, hogy fogytak mellette. A probléma az, hogy a jó minőségű étcsokoládékat kivéve a legtöbb tele van kémiai anyagokkal. Mielőtt rávetjük magunkat, tudnunk kell, hogy a kalória az mégiscsak kalória, és a csokoládét is azért ajánlott csak fogyasztani mértékkel, hogy a diétázó ne érezze úgy, hogy megvon magától valamit, mert az későbbi habzsoláshoz vezet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás