Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Testmozgási tippek fogyáshoz

Testmozgási tippek fogyáshoz

A fogyás sokkal könnyebben megy, ha nem csak diétázunk, de mozgunk is mellette. A legfontosabb, hogy a mozgás rendszeressé váljon, és tartsuk is magunkat az eltervezettekhez. Ha elhatároztuk, hogy hetente háromszor edzünk, azt tartsuk be. Könnyű kifogást találni, hogy miért nem megyünk tornázni aznap, de ha több alkalom is kimarad, utána már elvész a motiváció és nagyon nehéz lesz visszatérni a jó szokáshoz.
Amikor kiválasztjuk az edzés (torna, úszás stb) időpontját, olyankorra tegyük, amikor kevésbé esélyes, hogy valamilyen ürüggyel elnapoljuk. Ideális lehet például reggel munka előtt, vagy pedig munka után.
Olyan mozgásformát válasszunk, amit szeretünk és élvezünk csinálni! Ha örömünket leljük a mozgásban, akkor nem munkának, hanem inkább szórakozásnak érezhetjük, így kevésbé valószínű, hogy kihagyjuk. Nem feltétlen kell edzőterembe járnunk: mehetünk táncórára, kirándulni, választhatunk akármit, amiben örömünket leljük.
Ha nem tudunk kitartani az edzések mellett, érdemes elgondolkodnunk rajta, hogy mi tart vissza bennünket. Erőszakkal kell magunkat rávennünk, hogy tornázni menjünk, vagy nem tetszik az edzésprogram? Esetleg az időpont okoz problémát? Ha rájövünk, mitől nem megy a magukra kiszabott feladat, könnyebben találhatunk rá megoldást.
Keressünk társakat a mozgáshoz. Ha barátokkal edzünk, akkor másra koncentrálunk, nem csak saját magunkra és a gyakorlatok nehézségére. Ráadásul ha valaki számít ránk, hogy velünk megy edzeni, akkor nekünk is nehezebb kifogást találni, hogy miért nem megyünk megint.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás