Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Vércsoport diéta – mi maradjon ki az étrendből?

Vércsoport diéta – mi maradjon ki az étrendből?

A vércsoportok alapján történő fogyókúrás módszer viszonylag újdonságnak számít, Peter D’Adamo doktor kutatásai arra az eredményre vezettek, hogy a más-más vércsoportú embereknél másként bomlik le az elfogyasztott étel. Szerinte genetikailag meg van határozva az emberek ízlésvilága, és emiatt a szervezet számára legjobban hasznosítható ételekre „vágyunk”. Azaz a vércsoport diéta segítségével bevitt táplálék biztosítja számunkra az egészséges táplálkozást, hiszen csak olyan tápanyagot juttatunk a szervezetbe, amire arra szükségünk van, és azt megfelelően le tudjuk bontani.
4 féle vércsoportot különböztetünk meg, ezek: 0-s, A-s, B-s és AB-s vércsoport.
A 0-s vércsoportúak étrendjéből az elmélet szerint ki kell iktatni például a húsok közül a libát és kacsát, valamint a füstölt ételeket, halak közül ne egyenek ecetes heringet, vagy kaviárt. Hagyják el a tejtermékeket, a búzából észült ételeket, kávét, alkoholt, borsot, vaníliát, fahéjat, szerecsendiót, gombát, káposztát, padlizsánt, avokádót.
Nem ehetnek az A-s vércsoportúak például húsokat (semmilyet), mellőzniük kell a legtöbbet a tenger gyümölcsei közül, a tejtermékeket is (kivéve kecsketej), az olajat (olivaolaj megengedett), kesudiót, pisztáciát, borsot stb.
Ki kell maradnia a B-s vércsoportba tartozók étrendjéből (nem teljes körű a felsorolás): tyúk-, sertés-, liba-, kacsahús, kagylók, hering, osztriga, angolna, ömlesztett sajt, penészes sajt, bors, fahéj, dió és mindenféle mag.
Tilos az AB-s vércsoportúaknak például a baromfi, sertés, őz, szarvas, marha, borjú húsa, a kukorica, a hüvelyes zöldségek, banán, narancs, mangó, tökmag, mogyoró, égetett szeszek, olajbogyó, retek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás