Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az édesség utáni vágy csökkentése

Az édesség utáni vágy csökkentése

Ismerősen cseng, hogy a rendszeres mozgás segíthet leküzdeni bizonyos függőségi betegségeket, úgy, mint a dohányzás, alkohol, drogfüggőség, de megemlíthetjük a játékszenvedélyt is. Tudósok kutatásokat végeztek, amelynek során bizonyították, hogy a módszer az étel iránti vágy csökkentésére is használható.
A kísérletben a kutatók 25 rendszeres csokoládéfogyasztót kértek fel, hogy három nap csokoládé absztinencia után tegyenek egy rövid 15 perces sétát, vagy pihenjenek egyet. Majd utána olyan napi teendőket végezzenek, amelyek általában kiváltják a csokoládé utáni vágyat, mint például a szellemi munka. Az eredmények szerint azok, akik a sétát választották, saját elmondásuk alapján sokkal kevésbé vágytak a csokoládéra, mint azok, akik a pihenés mellett döntöttek. A csokoládé iránti vágy nem csak a séta idejére csökkent, de utána még legalább tíz percig éreztette hatását.
Aki tovább akarja kibírni, annak bizony még egyet kell sétálni!

Keserű ételek és teák:
Az édesség utáni vágyat a hagyományos kínai orvoslás szerint keserű ételek, forró tea és gyógynövények fogyasztásával is lehet ellensúlyozni, illetve megelőzni. A szigorú ételmegvonás helyett a kínai orvosok a keserű ételek és rostban gazdag italok, például szűztea fogyasztását javasolják.

Együnk sok zöldséget!
Naponta együnk, akár többször is zöldségeket. Különösen ajánlott a brokkoli, kelbimbó, karfiol, zöldsaláta, spenót, mángold, káposzta, kelkáposzta, retek, zeller, paradicsom, articsóka, sárgarépa, fehérrépa, hagyma, póréhagyma és mogyoróhagyma.
A plusz kilók szabályozása elviekben nagyon is egyszerű: az egészségünkért együnk, és ne az élvezetért. Mindazonáltal, ez korántsem jelenti azt, hogy egy diétának egyhangúnak kéne lennie. Bármilyen étrend, amely egészséges, az szabályozza a testtömeget.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás