...nedves, penészes alomszalma felhasználása. A betegség általános mirigyes tőgygyulladás képében jelentkezik, ritkábban hevenyen, jobbára félheveny vagy idült formában. Mogyorónyi méretű tályogszerű csomók keletkeznek, amelyek jelentősen érintik a tőgy kötőszövetes állományát....
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) mogyor%C3%B3%20felv%C3%A1s%C3%A1rl%C3%A1si%20%C3%A1ra fórumhoz témák:
Az ezüst cirmos, a legritkább perzsa
...szabvány szerinti, az ujjak között szőrpamaccsal. A szeme kerek, színe zöld, vagy mogyoró színű. Előnyben részesül a tiszta zöld színű. A szőre hosszú, tömött, lágy és selymes. A szőrzet színe:...
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyókúra az irodában
...rágcsálnivalót tartunk magunknál, például müzliszeletet vagy magvakat. A diófélék vagy a mogyoró tartalmaz ugyan zsírt, viszont sokkal jobban telít egy kevés is belőlük, mint a keksz vagy a chips-ek. Ne...
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyás és téveszmék
...több mozgással elégetjük. Ha elég fizikai aktivitást tudunk kifejteni egy kiadós evés kompenzálására, akkor rajta. De egyébként célszerűbb figyelemmel kísérni a bevitt és elégetett kalóriák arányát. 3. A mogyoró és...
Érdekel a cikk folytatása? »Palacsinta
...következők: kakaós, csokoládés, lekváros, (ezt hívhatjuk ízesnek is, és bármilyen lekvárt használhatunk) mogyorókrémes, fahéjas, diós, mákos, pudingos, stb. Tehetünk a töltelékbe gyümölcs darabokat is, vagy bármit, amit csak ízlésünk enged....
Érdekel a cikk folytatása? »H-vitamin
...az embernél gátolja az őszülés kialakulását. A biotin a májban, vesében, az élesztőben, paradicsomban, diófélékben, mogyorófélékben, karfiolban, csiperkében, szójában, tarkababban, sajtokban és a piros ribizkében található meg jelentős mennyiségben. H1-...
Érdekel a cikk folytatása? »Almás muffin
A muffinról a legtöbb embernek a lekvárral vagy mogyorókrémmel töltött, esetleg a csokoládé darabokat tartalmazó változat jut eszébe. Pedig milyen finom és nem mellesleg egészségesebb is a gyümölcsöt tartalmazó fajtája....
Érdekel a cikk folytatása? »Zsírégető ételek
...égethetünk el (ehhez mozogni is kell persze). Ehetünk mogyorót, diót, mandulát, kesudiót, bár jó ha csínján bánunk velük.. A hüvelyesek szintén nagyon jó fehérjeforrások, úgy viselkednek, mint a többi fehérjét...
Érdekel a cikk folytatása? »A mandinka népcsoport
...emlegetik őket. Kultúrájuk hagyományokban, zenében, rítusokban gazdag. Legtöbben földművelők, mogyorót, rizst, kölest, kukoricát, édesburgonyát termesztenek és kecskét tartanak. Mivel elsősorban önellátásra termelnek, elég kevés hasznuk van terményeikből. Ezért sok férfi...
Érdekel a cikk folytatása? »A zsírok a diétában
...például olívaolajat, mogyoróolajat, olajos magvakat, tökmagot, szezámmagot. Ne hagyjuk ki a többszörösen telítetlen zsírokat, amit például tartalmaz a hidegen sajtolt napraforgóolaj, kukoricaolaj, szójaolaj, lenmagolaj, dió. Ne feledkezzünk meg az omega3...
Érdekel a cikk folytatása? »