A legjobb diéta

A legjobb diéta nem fogyókúra. A kettő ugyanis, diéta és fogyókúra, nem ugyanazt jelenti. A fogyókúra lényege a fogyás elérése, a testsúlycsökkenés, míg a diéta az egészséges táplálkozás beállítása és megtartása, nem feltétlenül a fogyás reményében. Van, aki azért diétázik, hogy testsúlya gyarapodjon.

Hiába várjuk az eredményt csodaszerektől. Önmagukban a kapszulák, krémek, övek, és mindenféle szerkezetek hatástalanok hosszú távon. Tönkretehetik a szervezetet, vagy ami szintén lehetséges, hogy a dupláját szedjük vissza, ha abbahagyjuk a szer szedését. A leghatékonyabb módja a fogyásnak diétával, ha életmódot váltunk. És mit is takar maga az életmód szó? Napi rutint? Felelősségteljes, átgondolt viselkedésmintát? Mindkettőt, amennyiben a magunk, testünk-lelkünk-szervezetünk számára szeretnénk valami hasznosat tenni.

Mindenekelőtt szilárd elhatározás szükséges egy diétához, és nem az, hogy holnaptól diétázom. Érdemes legalább két héttel a diéta elkezdése előtt felkészülni: ételekkel, italokkal, megfelelő vitaminkészítményekkel, és kiegészítőkkel. Kiegészítő alatt értem például a sportruházatot, mert hogy a legnagyobb alapvetése egy súlycsökkentő diétának, hogy _mozgás_nélkül_nem_megy! Nem azért, mert az ember nem fogy le, de sok esetben ezért. Az elhanyagolható egyéb esetekben azért nem lehetséges nélküle, mert ahhoz, hogy a bőrszövetek regenerálódjanak, visszahúzódjanak, folyamatos edzésben kell lenniük, különben nagyon csúnya, lógó bőr marad, amit legrosszabb esetben csak a plasztikai sebész tud eltüntetni.

Ha a szükséges hozzávalók megvannak, akkor bele lehet vágni. Az ételek nagyon fontosak, és az italok is, érdemes csak és kizárólag vizet fogyasztani! Testünk 75%-a víz, így a szervezetnek kell az utánpótlás, bőven, hogy megfelelően működjön. Ételek tekintetében kerülendő a magas kalória és szénhidráttartalmú készítmények halmaza, mégis, a legfontosabb, hogy amit eszünk, az egészséges legyen, tápanyagban gazdag, ne pedig valami mérgező, tápanyagszegény hulladék.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás