Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kocogás a tévé előtt

Kocogás a tévé előtt

Sokan azt mondják – valljuk be nem éppen reálisan -, hogy nincs idejük a sportoláshoz. Az ideális testsúly eléréséhez nem kell sok, csak egy kis akarat. Tűzzünk ki egy dátumot, ami legyen a mai! Gondoljuk végig a napi teendőinket és figyeljük meg, hogy mikor is szoktunk leülni a televízió elé kedvenc sorozatunkat megnézni. Amikor ez megvan, nézzük meg, hogy hány perces a következő rész. Általánosságban a sorozatok egyes részei rövidek – bár a reklámok korrigálják ezt a rövidséget -, kb 30 percesek. Nem szükséges nagy dolgokra gondolni, nem kell sportcipő és egyebek, egyszerűen csak álljunk fel a fotelból, tekintsünk az órára és a sorozat elkezdésekor kezdjük meg napi kocogásunkat. Az egy helyben történő kocogás – ami a televízió nézésekor történik – nem veszi el a drága időnket, mert amúgy is a tévé előtt lennénk. A hasznosan töltött idő meghozza a várt eredményt, sőt még többet is! Felmérések azt állapították meg, hogy azok, akik kezdetben csak kevés mozgással indultak, megjött a kedvük és igényük a nagyobb szabású testedzésre is!
A helyes táplálkozást sem hagyhatjuk figyelmen kívül. A délutáni órákban már ne együnk olyan ételeket, amelyen magas kalóriatartalommal rendelkeznek, mert a nyugodt alvásunkat is kedvezőtlenül befolyásolhatják. Együnk inkább kefírt, joghurtot vagy tejfölt, valamint tojást és/vagy párolt zöldséget.
Tipp: Magyarországon nem általános dolog a zöldségeket sütni. A reformkonyha igazi ízvilága gazdagíthatja a sült zöldségeket. Kiskanál olajon puhulásik és pirulásig süssünk felszeletelt paprikát, uborkát, répát, bármilyen zöldséget, amelyet felvert tojással dúsíthatunk.
Családtagokat is buzdíthatunk erre a tevékenységre és meglátjuk nagy sikere lesz!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply